Haber Kategorisi: Eğitim

"Gaziantep Üniversitesi Dünya Böbrek Günü etkinlikleri düzenledi"

Gaziantep Üniversitesi, "Dünya Böbrek Günü" etkinlikleri kapsamında böbrek sağlığına dikkat çekmek amacıyla bir program düzenledi. Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, böbrek hastalıklarının önlenmesi ve tedavi yöntemlerinin kamuoyuyla paylaşılması hedeflendi.

Etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı ve böbrek hastalıklarının yaygınlığına dikkat çekti. Prof. Dr. Balat, her on erişkinden birinin potansiyel olarak böbrek hastası olduğunu ve Türkiye'de durumun daha da ciddi olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Balat aynı zamanda, böbreklerin insan vücudu için ne kadar önemli olduğuna ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek adına iyi bakılması gerektiğine dikkat çekti. Etkinlik kapsamında, "Bir Organ Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir?" temalı bir konferans düzenlendi ve böbrek sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili çeşitli konular ele alındı.

Alanında uzman üniversite öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen konferanslar, katılımcıların bilgi düzeyini arttırmayı hedefledi. Ayrıca, etkinliğe katılanlara kan basıncı ölçümü yapıldı ve böbrek hastalarıyla interaktif sohbetler düzenlendi. Bu tür etkinlikler, toplumun sağlık konularında bilinçlendirilmesinde önemli bir role sahiptir.

#GaziantepÜniversitesi #DünyaBöbrekGünü #BöbrekSağlığı #ToplumsalDuyarlılık #SağlıkEğitimi