Adıyaman'da Avukatlar Günü kutlamaları düzenlendi
Haber Kategorisi: Ekonomi

Adıyaman'da Avukatlar Günü kutlamaları düzenlendi

Adıyaman'da mesleki onur ve dayanışma günleri dolayısıyla avukatları kutlama etkinlikleri düzenlendi. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu, avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekerek 5 Nisan Avukatlar Günü'nü şerefle andığını belirtti.

Torunoğlu, bu özel günde avukatların hak ve özgürlüklerin korunması adına yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı tebrik ettiğini ifade etti. Başkan, tüm avukatların adaletin yanında olmaya devam edeceklerine inandığını vurgulayarak Avukatlar Günü'nü kutladı.

Başkan Torunoğlu, avukatların savunma mesleğini icra etme özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu kaydetti. Avukatların adil yargılanma hakkının temini noktasında kilit rol oynadıklarını belirten Torunoğlu, avukatların hukuk sistemi içindeki adalete olan güvenin pekişmesinde büyük pay sahibi olduklarını dile getirdi.

Adıyaman'da görev yapan tüm avukatlara sağlıklı, başarılı ve onurlu bir meslek yaşamı diliyoruz. Avukatlarımız, hukukun üstünlüğünün korunmasında ve adaletin gerçekleşmesinde ön saflarda yer alarak toplumdan hak ettikleri takdiri görmeye devam edeceklerdir. Avukatlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun. #avukatlargünü #hukuk #adalet #dayanışma #meslekhayatı