Aydın ve Hatay'da Eş Zamanlı Operasyonlar: Organize Suç Örgütlerine Darbe!
Haber Kategorisi: Gündem

Aydın ve Hatay'da Eş Zamanlı Operasyonlar: Organize Suç Örgütlerine Darbe!

Aydın ve Hatay illerinde faaliyet gösteren iki ayrı organize suç örgütüne yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda darbe vuruldu. Hatay'da B.Ç. ve M.Ç. liderliğindeki suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara, Aydın'da ise Hüseyin Avni Demirkol liderliğindeki suç örgütüne yönelik büyük çaplı bir operasyon düzenlendi.

Operasyonlar, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma birimleri tarafından koordine edildi. Toplamda çok sayıda şüpheli tutuklanırken aynı anda farklı illerde düzenlenen operasyonlarda, depremzedelere dağıtılması gereken ilaçlarla ilgili sahte evrak düzenlendiği ve yaklaşık 2.5 milyar Türk Lirası kamu zararına yol açıldığı tespit edildi.

Aydın'da ise Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan takipler sonucunda dört ay süren bir soruşturma yürütüldü. Bu süreçte uyuşturucu ticareti yapılan bir çete tespit edildi ve liderleri Hüseyin Avni Demirkol'u da dahil olmak üzere çetenin üyeleri yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda uyuşturucu, ruhsatsız tabanca ve büyük miktarda para ele geçirildi.

Her iki operasyona ilişkin soruşturmalar hala devam ediyor. Yetkililer, suç örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını ve bu tür suçlara karşı tolerans gösterilmeyeceğini vurgulamaktadır.

Bu başarılı operasyonların tamamlanmasında rol alan Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) teşkilatları teşekkür edildi ve halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların süreceği bildirildi. #operasyon #suçörgütü #darbevuru #soruşturma #güvenlik