Depremden etkilenen iş dünyasına destek için mücbir sebep süresinin uzatılması çağrısı yapıldı
Haber Kategorisi: Ekonomi

Depremden etkilenen iş dünyasına destek için mücbir sebep süresinin uzatılması çağrısı yapıldı

# Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Torunoğlu, şiddetli depremler nedeniyle hayata geçirilen mücbir sebep halinin süresinin daha uzun bir döneme yayılması gerektiği çağrısında bulundu.

# Torunoğlu, mevcut koşullarda depremden etkilenen iş dünyasının ve esnafın ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

# Mehmet Torunoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Adıyaman ve çevre illerdeki işletmelerin yeniden inşa ve toparlanma sürecinin tahminen beş yıl süreceğini ve bu nedenle mücbir sebep durumunun en az 2024 yıl sonuna kadar uzatılmasının elzem olduğunu vurguladı.

# Torunoğlu, bazı esnafın ve tüccarların konteynerlerde işlerini sürdürme zorunda kaldığı, vergi ve sigorta borçlarıyla mücadele etmek zorunda kalabilecekleri bir durumun önüne geçmek amacıyla uzatmanın şart olduğunu ifade etti.

# ATSO Başkanı ayrıca, bu tür olaylarda ticaretin toparlanması ve yaşanabilir bir ekonomik ortama kavuşabilmesi adına mücbir sebep süresinin uzatılmasının geçmiş örneklerle de desteklendiğini, 2011 yılında Van'da yaşanan deprem sonrasında 5 yıllık bir mücbir sebep süresi tanındığını anımsattı ve aynı yaklaşımın bu felaket sonrası da gösterilmesinin önemine işaret etti.

# Torunoğlu, yerel ve ulusal otoritelerden konuya ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ettiğini belirtti ve bu konuda tüm ilgili kurumlardan destek beklediğini söyledi.

# #AdıyamanTicaretveSanayiOdasi #MehmetTorunoglu #deprem #mucbirsebep #esnaf #ekonomi