Kilis'te Barış Mahallesi'ndeki Yangın İtfaiye Ekiplerini Harekete Geçirdi
Haber Kategorisi: Güncel

Kilis'te Barış Mahallesi'ndeki Yangın İtfaiye Ekiplerini Harekete Geçirdi

Kilis'te Barış Mahallesi, Ertuğrul Gazi Caddesi'nde bulunan bir binanın zemin katında çıkan yangın, 19 Şubat 2024 tarihinde çevredeki vatandaşları endişelendirdi. İtfaiye ekipleri, yangın hakkında gelen acil ihbar üzerine hemen harekete geçti.

Yangına müdahale için ilk olarak olay yerine ulaşan 79 EE 552 plakalı yangın söndürme aracı ve ilgili ekipler, saat 18:31'de olay yerinden ayrılarak yangın bölgesine doğru yola çıktı. Ekipler, saat 18:39'da yangın yerine ulaştı ve hemen kontrol altına alınması için çalışmalara başladı. Yangın söndürme aracının üzerindeki monitörden su sıkılarak yangın, 18:44'te kontrol altına alındı. Bu sayede yangının büyümesi önlendi.

Soğutma çalışmalarına destek vermek amacıyla çevre güvenliğini sağlayan ekipler, saat 18:44'te 79 EE 551 plakalı su tankerini olay yerine çağırdı. Titiz bir şekilde gerçekleştirilen soğutma çalışmalarının ardından, itfaiye ekipleri akşam 19:59'da görevlerini tamamlayarak merkeze döndü.

Yangın sebebiyle binada maddi hasar meydana gelirken, Kilis Valiliği ve Belediye ekipleri yangın mağdurlarına yardım etmek ve gerekli destekleri sağlamak için çalışmaktadır. Ayrıca belediye, olayla ilgili idari süreçleri de titizlikle yürütmektedir.

Basına yansıyan haberlerde gerçeği yansıtmayan bilgiler olduğu belirtilerek, resmi açıklamaların ve belgelerin doğru bilgiler içerdiği vurgulanmıştır. Tüm prosedürlerin ve müdahale sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü, Kilis halkının bilgilendirildiği ifade edilmiştir. #Kilis #yangın #itfaiye