Kilis'teki Üniversitede Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi
Haber Kategorisi: Eğitim

Kilis'teki Üniversitede Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Kilis'te bulunan 7 Aralık Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla kadın çalışanlara özel bir etkinlik düzenledi. Üniversitenin Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İpek Ağcadağ Çelik, günün önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'un konuşmasında, cinsiyetler arasında üstünlük yarışının olmadığı ve birbirlerini tamamladıkları vurgulandı. Karacoşkun, kadınların ve erkeklerin eşitliğinin her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, toplumun kadın mağduriyetlerine duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlik, üniversite öğretim üyeleri Dr. Ali Nünükoğlu ve Dr. Özgüç Acun Arslan tarafından sunulan bir müzik dinletisiyle devam etti. Ayrıca, kadın çalışanlar adına dikilen fidanları temsil eden sertifikalar, günün anısına hediye olarak verildi. Üniversite, bu şekilde kadınlar gününü kutlarken doğaya da katkıda bulunma amacını vurgulamış oldu.

#Kilis #7AralıkÜniversitesi #KadınlarGünü #Eşitlik #ToplumsalDuyarlılık #KadınHakları #Gazetecilik5n1k