Ramazan Bayramı'nda Güvenli Yolculuk İçin Trafik Önlemleri Alınıyor
Haber Kategorisi: Gündem

Ramazan Bayramı'nda Güvenli Yolculuk İçin Trafik Önlemleri Alınıyor

Ramazan Bayramı tatili, 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve birçok vatandaş, aileleri ve sevdikleriyle bir araya gelmek için yola çıkacak. Bu dönemde trafik güvenliği için emniyet kemeri kullanımı ve hız limitlerine uyulması büyük önem taşıyor. Bayram süresince trafik güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alınacak.

Trafik düzenlemeleri kapsamında, ülke genelinde toplam 65 bin 600 güvenlik personeli görev yapacak. Bu personelin içinde 46 bin 700 polis ve 18 bin 900 jandarma bulunuyor. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda, otoyollarda, günde 749 mobil radar aracı, 24 saat aktif olan elektronik denetleme sistemleri ve hız kontrolü yapılacak. Ayrıca 30 helikopter ve 2 bin 460 saatlik drone kullanılarak hava destekli denetimler gerçekleştirilecek.

Asayiş hizmetleri kapsamında ise bayram boyunca 210 bin güvenlik personeli, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 drone ve 300 dedektör köpek görevlendirilecek.

Vatandaşların sevdiklerine sorunsuz bir şekilde kavuşması için uyarılarda bulunuluyor. Kazaların önlenmesi, hız yapmama ve her zaman emniyet kemeri takma gibi konular üzerinde duruluyor. Bu sıkı tedbirler sayesinde, bayram süresince trafik akışı düzenlenerek hem vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılıyor hem de bayram ziyaretlerinin keyifli geçmesi hedefleniyor.

Ramazan Bayramı'nda herkesin güvenli, huzurlu ve mutlu bir şekilde yolculuk yapması temenni ediliyor. Ayrıca, herkese hayatla yarışmaktan kaçınmaları ve güvenli bir bayram geçirmeleri dostça hatırlatılıyor.

#bayramyolculuğu #trafikgüvenliği #emniyetkemerikut kullan #hızlimiti #ramazanbayramı #tatil #ailezamanı #güvendeol