Türkiye'de büyük uyuşturucu operasyonları gerçekleştirildiğinde on binlerce uyuşturucu ele geçirildi
Haber Kategorisi: Gündem

Türkiye'de büyük uyuşturucu operasyonları gerçekleştirildiğinde on binlerce uyuşturucu ele geçirildi

Türkiye genelinde, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda birçok yerel suç örgütü çökertildi. "NARKOÇELİK-6" adı verilen operasyonda, esrar, skunk, metamfetamin, afyon sakızı, sentetik kannabinoid, bonzai, eroin, kokain ve kimyasal hammaddeler ile birlikte on binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonda, emniyet güçleri ve narkotik dedektör köpeklerinin katılımıyla yapılan baskınlarda sokak satıcıları ve zehir tacirlerine darbe vuruldu. Vatandaşların desteği ve dualarıyla sürecek olan emniyet güçlerinin mücadelesi, halk sağlığına tehdit oluşturan bu kişilere karşı devam edecektir.

Baskınlarda Bursa'da 30 bin sentetik ecza, Diyarbakır'da 135 kilogram esrar, Şanlıurfa'da 54 kilogram skunk gibi önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Hakkari'de ise 88 kilogram metamfetamin ve dört kilogram afyon sakızı bulundu. İstanbul'da 68 kilogram metamfetamin, 62 kilogram eroin, eroin, kokain ve ecstasy hapları da bulunan diğer iller arasında yer aldı.

Operasyon sonuçlarına göre, Sakarya'da 43 kilogram sentetik kannabinoid ve skunk, Edirne'de 18 kilogram bonzai, Osmaniye'de 62 kilogram skunk, İzmir'de 38 kilogram skunk, Çanakkale'de 11 kilogram bonzai, Hatay'da 620 bin adet captagon hap, Antalya'da üç kilogram kokain, 3.5 kilogram eroin ve on bir bin adet ecstasy hapı, Erzincan'da ise 58.5 kilogram skunk ele geçirildi.

Bu operasyonlar, suç faaliyetlerine son verme ve uyuşturucu ticaretini engelleme konusunda önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Emniyet güçlerinin başarılı bu operasyonlarına toplumun her kesiminden destek ve takdir gelmeye devam ediyor.

#uyuşturucu #operasyon #emniyet #suçörgütü #halksağlığı #Bursa #Diyarbakır #Şanlıurfa #Hakkari #İstanbul #Sakarya #Edirne #Osmaniye #İzmir #Çanakkale #Hatay #Antalya #Erzincan