Vali Şıldak, 31 Mart Seçimleri'nde silah taşınmasına izin vermeyeceklerini açıkladı
Haber Kategorisi: Gündem

Vali Şıldak, 31 Mart Seçimleri'nde silah taşınmasına izin vermeyeceklerini açıkladı

Vali Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri'nde güvenlik önlemleri hakkında basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Seçim günü silah taşınmasına izin verilmeyeceğini ve bu konuda son derece hassas davranacaklarını belirten Vali Şıldak, güvenlik güçlerinin dışında hiç kimseye silah taşıma izni verilmeyeceğini söyledi.

Şanlıurfa il merkezi dışında her gün farklı bir ilçede kurum temsilcileriyle güvenlik toplantıları düzenleyen Vali Hasan Şıldak, Sivil Toplum Kuruluşu buluşmalarıyla da sağduyu çağrısı yaptı. 31 Mart seçimleri için alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşan Vali Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici'nin de katıldığı basın bilgilendirme toplantısında, tüm koordinasyonların tekrar gözden geçirildiğini ve demokratik bir seçim için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Vali Şıldak, değerlendirmesinde "İlimizde bu yıl yapılacak olan mahalli idareler seçiminde 1 milyon 252 bin 96 seçmen bulunmaktadır. Toplamda 4 bin 435 sandıkta oy kullanılacaktır. Seçmenlerin iradelerinin hür ve demokrasi kurallarına uygun şekilde yansıtılabilmesi için gerekli tedbirleri aldık. 6 bin 803 emniyet personeli ve 4 bin 427 jandarma personeli olmak üzere toplam 11 bin 230 personel güvenlik tedbiri alacak. Vatandaşlarımızı da sükunet içinde olmaya, hoşgörülü ve demokratik bir şekilde mücadelelerini sürdürmeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Seçim günü silah taşınmaması ve seçim sonrasında silah atılması olaylarının önüne geçmek için vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Vali Şıldak, "Seçim sonuçları açıklandıktan sonra silah kullanılmaması son derece önemlidir. Bu tür davranışlar bilinçsiz ve sorumsuz hareketlerdir. Her vatandaşımızın hayatı değerlidir. Seçim günü sadece güvenlik güçlerimizin silah taşımasına izin verilecektir. Siyasi yarışa giren herkesin kışkırtıcı beyan ve tutumlardan uzak durması, hoşgörülü davranması önemlidir. Ramazan ayının sağlık ve bereket içinde geçmesini, seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

#ValiHasanŞıldak #31MartSeçimleri #GüvenlikTedbirleri #Şanlıurfa #SiyasiYarış #DemokratikSeçim