AK Parti Milletvekili Ahmet Salih Dal’dan Batılı Liderlere Eleştiri
Haber Kategorisi: Siyaset

AK Parti Milletvekili Ahmet Salih Dal’dan Batılı Liderlere Eleştiri

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Batılı liderlere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Dal, Irak, Suriye, Çin'in Sincan Uygur Bölgesi, Lübnan, Karabağ, Afrika'nın çeşitli bölgeleri ve Filistin'de yaşanan zulüm ve çatışmalara dikkat çekerek, Batılı liderlerin bu coğrafyalardaki acıları görmezden geldiğini belirtti.

Dal, milyonlarca insan gözyaşı dökerken Batılı liderlerin kendi rahatlarında mutlu olamayacaklarını vurgulayarak, Doğu'nun mutsuzluğunun Batı’nın mutluluğunu engelleyeceğini ifade etti. Hüseyin mutsuzsa Macron'un mutlu olamayacağını söyleyen Dal, Batılı güçlerin dünya genelindeki adaletsizlik ve zulümden sorumlu olduğunu belirtti.

Batı'nın, sözde insan hakları ve özgürlük savunuculuğuyla Ortadoğu'da akan kanın baş müsebbibi olduğunu dile getiren Dal, bunun karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Müslüman dünyasındaki iç karışıklık ve dağınıklığın Batılı liderlere fırsat verdiğini de belirten Dal, bu durumun da eleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak Dal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" sözlerine atıfta bulunarak, herkesi insan hakları ve özgürlükler konusunda duyarlı olmaya çağırdı ve Batılı liderlere bu haykırışa kulak vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlattı.