Gelen Zamlar Durmak Bilmiyor
Haber Kategorisi: Gaziantep

Gelen Zamlar Durmak Bilmiyor

 Ülkede akaryakıta gelen her zam sonrası dar gelirli vatandaş, tüpe gelecek zammı endişe ile bekliyor.  Akaryakıt zamlarının ardından tüpe de mutlaka zam geldiğini belirten vatandaşlar, “ Kenar semtlerde hala tüp kullanılıyor. Geçen yıla göre tüp fiyatları yüzde 150 arttı. Bu fiyatlarla bu tüpler, yemek yapmak için kazan kaynatmaz” yorumunu yapıyorlar.

PİKNİK TÜPÜ 60 TL

Kenar semtlerde mutfaklarda hala tüp kullanılırken, 2 kilogramlık piknik tüpleri 60 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Tüp bayileri servis durumuna göre piknik tüpüne 85 TL’ye kadar fiyat isteyebiliyor. Bayilerde 12 kilogramlık mutfak tüpü de 315 liradan satılıyor.

Zamlardan dolayı tüp alamaz hale geldiklerini belirten bir vatandaş, Eşim çalışmıyor. Zor şartlarda geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Evimizde doğal gaz olmadığı için tüp kullanıyorum. Şu anda küçük bir mutfak tüpünü 85 liraya aldım. 85 Liraya tüp mü olur? Düne kadar 65 liraya aldığım tüpe 1 ayda bu kadar mı zam gelir. Kiralık evde kalıyorum dedi. Bu ay 450 lira elektrik faturam geldi. Artık geçinemiyoruz. Fiyat artışlarına müdahale etmesini isteyen bir diğer vatandaş ise “Evimde doğal gaz olmadığı için tüp kullanıyoruz. Birkaç ay önce büyük tüpün fiyatı 315  liraydı, şu anda ise 350 liraya satan var. Millet artan bu zamlardan dolayı perişan halde. Milletin ne halde olduğunu görülüyor. Devlet isterse bu zamlara çözüm bulabilir.” dedi.