Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde İstiklal Marşı kompozisyon yarışması düzenleniyor.
Haber Kategorisi: Gündem

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde İstiklal Marşı kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düzenlenen bir kompozisyon yarışmasının son başvuru tarihine dikkat çekiliyor. Bu yarışma, milli mücadele ve İstiklal Marşı'nın ruhunu vurgulamak ve gençlerde vatan sevgisi, milli bilinç ve bayrak sevgisi gibi değerleri pekiştirmeyi amaçlıyor. Yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileriyle Göksun nüfusuna kayıtlı vatandaşlar da katılabiliyor. Yarışma, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştiriliyor.

Bu yarışmanın, gençlerin duygusal ve düşünsel dünyalarının zenginleşmesine katkıda bulunması ve ulusal değerlerimizle olan bağlarını güçlendirmesi bekleniyor. Ayrıca, dijital çağın geri planda tuttuğu yazma becerilerinin yeniden canlandırılması ve bireylerin yazılı ifade yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yarışma sonuçları 12 Mart'ta gerçekleştirilecek bir ödül töreniyle açıklanacak ve dereceye giren katılımcılara değerli hediyeler verilecek. Ödüller arasında birinci olanlara notebook, ikinci olanlara tablet ve üçüncülere akıllı saat hediye edilecek.

Tüm ilçe halkı ve öğrenciler yarışmaya aktif katılım teşvik ediliyor ve yarışmanın son iki gününde oldukları hatırlatılıyor. Yarışmaya katılım şartları ve teknik bilgiler, belediyenin resmi internet sitesinde bulunabilecek.

Bu anlamlı yarışma, milli değerlerimizi genç nesillere aktarmak için büyük bir fırsat olarak görülüyor.+#Kahramanmaraş #Göksun #yarışma #millimücadele #İstiklalMarşı #gençlik #millibilinç