Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Çanakkale Zaferi anıldı.
Haber Kategorisi: Eğitim

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Çanakkale Zaferi anıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Beşeri Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Kanter, Çanakkale Zaferi'nin milletin yeniden dirilişini ve birliğinin sembolü olduğunu dile getirdi. Türk milletinin bağımsızlık ve ulusal değerlere olan bağlılığının en çarpıcı örneklerinden biri olarak bu zaferi işaret etti. Kanter, günümüz gençliğine, geçmişteki neslin anlayış ve kararlılığıyla hareket etme çağrısında bulundu.

Program, Tarih Bölümü öğrencilerinin şiir okumaları, günün manasını yansıtan konuşmalar ve video sunumları ile renklendi. Ayrıca, Öğretim Görevlisi Ecem Tuğçe Kestane ve Alaeddin Yavaşca Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi etkinliğe melodik bir atmosfer kattı.

Ruhunu tarihten alan bu anma etkinliği, katılımcılara geçmişin değerlerini hatırlatırken, geleceğe ışık tutacak mesajlarla son buldu.

#Kilis7AralıkÜniversitesi #ÇanakkaleZaferi #18Mart #AnmaProgramı #TarihÇalışmaları