Tıp Bayramında Sağlık Çalışanlarına Selam!
Haber Kategorisi: Sağlık

Tıp Bayramında Sağlık Çalışanlarına Selam!

Türkiye'de 14 Mart Tıp Bayramı, modern tıp eğitiminin başlangıcını temsil eden bir gün olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da sağlık çalışanlarının özveri ve adanmışlıkları anılırken, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kadir Söylemez, 14 Mart'ın önemine vurgu yaparak tıp mesleğinin zorluklarına ve bu meslekte emek verenlerin fedakarlıklarına dikkat çekti.

Dr. Söylemez, 1827 yılında Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle kurulan ilk cerrahhanenin yıldönümünü hatırlatarak tarihî bir döneme işaret etti. Türkiye'de modern tıp eğitiminin temellerinin atıldığı bu tıp okulu, Şehzadebaşı'daki bir konakta açılmıştır. İlk Tıp Bayramı kutlaması ise işgal altındaki İstanbul'da 1919 yılında tıbbiye öğrencileri ve ünlü doktorların katılımıyla gerçekleşmiştir.

Dr. Söylemez, sağlık çalışanlarının yurt savunmasının bir parçası olduğunu ve bu alandaki çalışmalara destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarının savaş, salgın, deprem ve afet gibi zorlu koşullar altında ailelerinden daha fazla zaman ayırarak mesleklerini yerine getirdiklerine dikkat çekti. Devletin insan sağlığını her şeyin önünde tuttuğunu ifade eden Dr. Söylemez, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle hareket edildiğini söyledi.

Dr. Söylemez, Kilis'te ve Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan sağlık çalışanlarına selam göndererek Tıp Bayramını kutladı ve tüm sağlık personeline sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diledi. Bu özel gün, sağlık çalışanlarının tıp alanındaki başarıları ve hizmetlerinin topluma daha iyi bir şekilde sunulması için bir motivasyon kaynağı olarak görülmektedir.

#14MartTıpBayramı #SağlıkÇalışanları #TıpEğitimi #SağlıkHizmetleri