Vali Şıldak, Çanakkale Zaferi'ni ve şehitleri anma etkinlikleri hakkında konuştu.
Haber Kategorisi: Gündem

Vali Şıldak, Çanakkale Zaferi'ni ve şehitleri anma etkinlikleri hakkında konuştu.

Vali Hasan Şıldak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında yaptığı konuşmada, "Çanakkale Cumhuriyetimizin önsözüdür. Çanakkale'deki ruh, oradaki cesaret ve kahramanlıklar Kurtuluş Mücadelemizin ve istikbalimizin çimentosu olmuştur" dedi.

Şanlıurfa, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde şehitlerini anma etkinlikleri düzenliyor. Şehitlikte başlayan program, Karaköprü Emine Göncü Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen buluşmayla devam etti.

Vali Hasan Şıldak ve il protokolünün katıldığı buluşma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve konuşmalarla başladı. Vali Şıldak, Çanakkale Destanı'nın, Kurtuluş Savaşı'nın hazırlığı ve Cumhuriyet'in önsözü olduğunu belirtti.

Vali Şıldak, konuşmasında Anadolu topraklarının vatan olmasının temelinde şehitlerin kanı ve gazilerin kahramanlık mücadelesinin yer aldığını vurguladı. Çanakkale Destanı'nın Türk milletinin tarihi kahramanlıklarını en güzel şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Vali Şıldak, bu kutsal topraklarda bugün hala o manevi havayı yaşatanların kendileri olduğunu söyledi. Vali Şıldak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gurur duymak için birçok sebebi olduğunu belirterek, Çanakkale Destanı'nın bu sebeplerin en önemlilerinden biri olduğunu dile getirdi.

Programın sonunda Mahmut İkbal Büyükkırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Vali Şıldak'a Çanakkale'den getirilen toprağı takdim etti. Program, Emine Göncü Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, şehit ailelerinin evlerinde yapılan ziyaretlerle devam etti. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın da katıldığı ziyaretlerde Vali Şıldak ve beraberindekiler, Şehit Uzman Çavuş İsmail Karataş ve Şehit Er Mahmut Tekke'nin aileleriyle bir araya geldi. Ziyaretler sırasında şehitler için dualar edildi ve çocuklara hediyeler verildi.

#ValiHasanŞıldak #ÇanakkaleZaferi #ŞehitleriAnmaGünü #Türkiye #ÇanakkaleDestanı #KurtuluşMücadelesi #Cumhuriyet #şehitlerimiz #gazilerimiz #milliuruğur #şanlıurfa #tarih #kahramanlık